Utolsó éjszak

Tavaly szilveszterkor, mint mindig, boldog új évet kívántam sokaknak, és kívánt nekünk is sok ember. Hát ez idén nem jött össze. Na nem szermrehányás, hogy idén bárki is kíván majd boldog új évet, csinálja sokkal jobban. Egyszerűen csak így tudom legrövidebben összegezni ezt az évet.

Mondanám, hogy ennél csak jobb lehet, de valahogy ez sem igazán kívánkozik most ki belőlem. Szeretném, ha jobb lenne. Szeretném, ha kevesebb veszteséggel kellene megküzdenem. Szeretném, ha hatékonyabb és céltudatosabb lennék. Szeretnék könnyebben élhető otthont, és szeretnék újra egy társat az életembe. Egy partnert, aki érti a tekintetemet szavak nélkük, aki visszamosolyog ha egy helyzet fölött a világot kiiktatva rámosolygok, aki tudja mit jelent amikor csak úgy dödögök, és mennyit kell abból komolyan venni.

Ebből az évből 8 hónap Gergő nélkül telt el, és nem vagyok jó abban, hogy szeressem ezt így. Csinálom. Vannak pillanatok, események, amik olyan idővel ajándékoznak meg, ahol épp nem érzem a hiányt. Vannak emberek, aki ezeket az időket segítik létrehozni, kísérik, és ami legjobb, látom, hogy Ők is jól érzik magukat a nekem adott ajándék alatt. Nem tudom mi lenne velem nélkülük, de bele sem gondolok, mert a legnagyobb kegyelem az életben az, hogy mindig van legalább egy utolsó fűszál, ami megtart, ami eljuttat a következő pontig.

Sok dologért vagyok hálás ebben az évben. Csendesen vagyok hálás. Ahogy minden érzelmem rettenetesen halk, sőt, eltakart. Nem találok eszközöket, amiben kifejezhetném azt az ambivalens világot, ami bennem örvénylik, változik néha percről percre. Köszönöm mindenkinek, aki ezt tűri. Aki ezt vállalja értem, értünk. Kitart, segít, támogat, hisz bennünk.

Új év indul épp 24 óra múlva. 00:01-et mutat a gépemen az óra. Mit kívánok az új évre? Hitet a jövőt építő jelenben. Erőt ez előttünk álló csatákhoz. Bölcsességet a döntésekhez. Valószínűleg sorolhatnék még ilyen megfoghatatlan dolgokat. De kívánom, hogy legyen minden nap kedvünk felkelni, lelkesedésünk tenni amit kell akkor is, ha nincs, legyen kivel inni egy kávét, vagy teát, és legyen az este is olyan, ami hív minket az elvégzett munka utáni pihenésre.

Legutóbbi bejegyzések

Menü