Üres kuka a fürdőben

Látszólag könnyűnek tűnhet a feladat, annak tükrében, hogy nincsen fürdőszobánk. Ennek dacára, mi mégis mosunk fogat, arcot, kezet, fürdünk, és járunk WC-re. Fontos tudni, hogy én már nagyon szeretnék fürdőszobát, vagy legalább annak fontos elemeit, de az egy másik posztba tartozik.

Sűrű napom dacára, ma egyszercsak ellenállhatatlan vágyat éreztem arra, hogy rendbe tegyem a “fürdőszoba polcot”. Ez a mosogató felett található, mert ez tölti be a csap szerepet is nálunk. Radikális döntésekkel igen hamar értem el látványos eredményt, pedig akkor még nem is tudtam, hogy ma ebből lesz az első poszt a májusi hulladékmentes hónap nap kapcsán.

Este, a piknik utáni, kullancsnézés, fürdés, vacsi, fogmosás szertartás keretében, a gyerekek észrevették, hogy kihajítottam pár fogkefét, amiket rég nem használtak. Johanna is könnyen vette, miatta azért aggódtam. Mikor elnyugodtak, összeszedtem mindazokat a holmikat, amik MOST vannak a fördőnk keretein belül. Mindent, ami hulladék mentes, és ami nem az.

Alaposan végiggondoltam mi az, amit nagyon szeretek benne, és mi az, amit nagyon nem. Ez utóbbi csoportról írok előbb, ezzekkel van dolgom ebben a hónapban, és mindvégig, amíg jelen vannak az életünkbne.

1 pont: A fogkefe kérdés. Gyerekeknak nagyiktól kapott elektromos vann. Bevallom, utálom. Elem kell bele, műanyag, és úgy egyáltalán. DE a gyerekek szívesen használják, és ez most a legfontosabb. A mieink is műanyagból vannak, szeméttel véve. Nem oké nekem. Boltban kell találkozzak fával, olyankor, amikor épp rá tudjuk fordítani az adott keretet. Nincs erőm neten keresgélni ezt, és ott rendelve még extra költség és csomagolás, rákészülni sem tudok a bolti vásárlásra, mert ez annyira nincs proritásban. Egyszer majd.

2. pont: Siwak. Remek dolog, Gergő imádja. Én is, csak az én napi ritmusom nem ad úgy alkalmat a használatra, mint amit Gergőnek a programozás keretei adnak. A probléma vele, hogy messziről jön, csomagolással. Első perctől sejtem, hogy kell legyen itthon is megfelelő növény erre. A torma sok szempontból hasonlít. A funkciót is ellátja, DE ember legyen a talpán, aki azt bírja rágcsálni. Tüzes nép a magyar, mi magunk is, de az még nekünk is sok. (Kivéve influenza idején). A második lehetőség, amire a neten bukkantunk, a dió és a mogyoró bokrok egy centi alatti ágai. Na ezt ki kellene próbálni. Ingyen van, egy próbát megér. Ha elfogy az a 20 darab, amit egyszerre rendeltünk, akkor tuti, hogy Gergő izzítja ezt a vonalat, ha előbb szeretném, nekem kell. Meglátjuk.

3. Pont Fogkrém. Igazából annak van alternatívája, anyósom készít fogport, amit mind szívesen használunk. Az uralkodó mégis a fogkrém. Hogy miért? Mert van. Veszek én is. Kb akkor, amikor valahol pánik szerűen rámjön, hogy azonnal fogat kell mossak. Sajnos így veszek néha (mindig) fogkefét is. Tivadar terhességével jött ez a jelenség. Akkor csináltam egy csudajó szettet, ami megint aktív, de nem mindig van nálam. A siwak is sok helyzetet ment, így jelenleg egy tubus származik tőlem a készletből, az, ami a képen van. De ezen kívül, még számolatlanul vannak. Fogorvosnál kapott, Mikulás hozta, Mama csak úgy, Mama a piacon vette vásárfiának. Hát így van ez. Rengeteg. Van, hogy Johanna fogmosó délutánt tart, és mindegyikkel végig mossa. Ilyenkor rajzolódik ki élesen, hogy a konyha fő pontját birtokolja a lányom, fürdőszoba célokra.

A “szeretem dolgok” közül kiemelném a szappantartókat. Az egyiket a csomagolásmentes boltban vettem egy elgyengülős napomon. Azóta is imádom. A másik pedig Bloggertársnőm tippjei közül valók. Oda vagyok érte! A két üveg az arcápoló csomag részei, erről még faggassatok, szeretnék írni. Ide tartoznak még a kendőcskék, amik napi, vizet vagy olajat is igényolő használat miatt, így vagy úgy, de foltosak. (a képen sokkal rosszabb mint élőben, de holnapra tisztát tettem ki).

A tojás lehet még izgalmas kérdés, ami hajmosáskor kerül elő nálunk, bár millió helyen használható a fürdőszobában. Az én hajamat már fél éve csak ezzel mossuk. 20 perces procedúra, de kéthetente ennyi belefér. Nem sampon élmény, de ez számomra valójában jó hír. Nem azért van mindig kendő a fejemet, hogy takargassam rémes fürtjeimet. Most a babavárás miatt hullik kicsit a hajam, de egyébként teljesen elégedett vagyok azzal, amit a tojás tett és tesz vele. Nem keresek más sampont. Egy csirkének azonban néha örülnék.

Legutóbbi bejegyzések

Menü