Sajtostallér

Nem nyers, nem vegán, de gluténmentes és klasszikus. Na meg klassz is. Nálunk ez néha az uzsi, ezt visszük zsúrra csemegének savanyú káposzta kíséretében. Mindenki imádja. Ma az idei első piknikünkre készül sorra az aranyszínű rágcsa Tivadar által, míg én a bejegyzést gépelem.

Recept nyomtatása
Sajtostallér
Fogás sós nasi
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
  • 100 gramm liszt mi csak gluténmentes gabonákkal dolgozunk, és ezeknek a változó keveréke kerül mindig bele. Hajdina rizs vagy hajdina zab a kedvenc
  • 100 gramm sajt
  • 100 gramm tejföl
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál utifűmaghéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fűszer fokhagyma granulátum, pizzafűszer keverék, oregánó, csípős, bármi, amit szerettek.
Fogás sós nasi
Előkészítés 20 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
db
Hozzávalók
  • 100 gramm liszt mi csak gluténmentes gabonákkal dolgozunk, és ezeknek a változó keveréke kerül mindig bele. Hajdina rizs vagy hajdina zab a kedvenc
  • 100 gramm sajt
  • 100 gramm tejföl
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál utifűmaghéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fűszer fokhagyma granulátum, pizzafűszer keverék, oregánó, csípős, bármi, amit szerettek.
Elkészítés
  1. Az összetevőket egyszerűen csak összekeverjük, és kevés plusz liszt hozzáadásával 24 kis golyót formálok belőle. A sokadik alkalomra az a rutin alakult ki, hogy a lisztet, sajtot, száraz anyagokat belemérem a tálba, és a tejfölt csak szemre adagolom hozzá, hogy egy kellemesen gyúrható tésztát kapjak.
  2. Azonnal lehet belőle kis golyókat formálni, és már mehet is a tallérsütőbe. Egy tallérnak általában 20 másodperc a sülési ideje, de ez változó lehet, attól függően, ki mennyire pirultat szeret.
Megjegyzés

 

A recept egyetlen hátránya, hogy spéci sajtostallér, vagy ostyasütő kell hozzá, amit én szerencsésen, több év álmodozás után vásároltam használtan az elmúlt hetekben. Érdemes befizetni rá, bár én 1500 forintért csíptem meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.