A nyár legjobb része a limonádé. Szerintem.  Igazán finomat azonban kevés helyen lehet kapni. A különböző ízesítésűeket különböző szirupokkal oldják meg, ami elborzaszt. Itthon én minden ízesítés nélkül készítem menta és citrom hozzáadásával a alap betevő limonádémat, és még sosem hiányzott, hogy puccosítsam. Na jó, de Macha teával, és citromfagyival még jobb, de ez egy külön történet. Most inkább az akácos limonádém receptjét osztom meg veletek, amiben előszőr készítek gyömölcs-, virágpép alapot a firssítőmhöz. (azt hittem spanyolviasz)

Recept nyomtatása
Akácos limonádé
Fogás itóka
Konyha Nyers Vegán
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Fogás itóka
Konyha Nyers Vegán
Előkészítés 10 perc
Mennyiség
személyre
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A darabos hozzávalókat turmixoljuk össze, majd higítsuk fel a vízzel keverés közben. Ha szódát használnánk, akkor azt turmixolás után, már a kancsóban, poharakban tegyük hozzá. Dekorációnak mehet bele még bármelyik alapanyagból tetszés szerint. A fagyasztott banán és citrtomkarikák extra hűsítést biztosíthatnak.
Megjegyzés

Processed with VSCO with c1 preset

A nagy gyümölcspüré felfedezésem utáni napon Pestre kellett mennünk, és beültünk megpihenni a szokásos teázós helyünkbe, a Hattyú Kávézóba. A nagy melegre való tekintettel kifaggattam a pincért, hogy milyen limonádéjuk van, és kérdés nélkül mondta, hogy az ízesítéseket gyümölcspürével oldják meg. Egyszerre voltam boldog, és szomorú. Egyfelől örültem, mert mennyei limonádét kaptam, másfelől bosszantott, hogy mégsem vagyok zseni. 😀 Ti is csináljatok sok féle gyömölcspüréből limonádét!

Menü