Pitypang élmény

A nyári kismamaság sok nyűggel járhat, de már harmadszor van benne részem, és nekem való állapot. Épp a megelőző tapasztalataim miatt lepett meg, hogy alig félidő után a lábaim elkezdtek vizesedni, ráadásul éjszaka sem apadt le. Főleg a bal dagadt nagyon, ami szintén arra figyelmeztetett, hogy ebbe még nem kell belenyugodjak.

Ultrahangon enyhén több magzatvizet tapasztaltak már második körben. Mostmár 4D uhra kell menni a fő dokihoz. Szerencse, hogy azonnal konzultáltam a bábámmal, és megnyugtatott, hogy amíg nem feszül a hasam és nem társul mellé légszgomj, addig nincs ok az aggodalomra, de esetlheg egy cukor megfigyelést tarhatunk, amihez gépet is kaptam.

Nem bírom a cukrot. Míg nem tartottam a gluténmentes diétát, addig egy alma is ki tudott ütni. Most is érzem az evések után azt a fajta álmosságot, szédülést, szóval ez a cukor ügy jó nyom lehet. Azonnal felütöttem tehát gyógynövényes jegyzeteimet, és megkerestem az ide vágó segítséget. Minden étkezés után iszom egy szeder vagy egy pitypang levelevél teát.

Az eredmény nem csak jobb közérzet, dinamikusabb test, de teljesen leapadt boka. Egyformák és a tőlük megszokott kecsességükben pompáznak.

Ma nagyiéknál ebédeltünk. Mennyei fimomságokgat, persze nem az itthoni szigorúbb szabályok mentén, hanem a nagymamai gondoskodás minden finomságával. A korona a tejszínhababos gyümölcssaláta mellé tálalt gluténmentes muffin volt. Jó lenne ilyenkor olyan áldott önfegyelem, mint Gergőmé, de nekem ez illemből sem megy. Ráadásul mennyei volt. Utána jött a fekete leves, a kajakóma, és persze teát se vittem. Gergő látta, hogy ramatyul vagyok, és szedett nekem a kertben friss pitypang levelet, és már kaptam is a teát, ami azonnal segített. Extra nyereség, hogy a friss levélből készült sokkal finomabb, mint a szárított.

Csuda dolgok ezek a teák! Próbáljátok ki! Ha nem tudjátok mi és mennyi segítene a gondotokban, kérdezzetek bátran, utánajárok! Most meg megyek a vacsi utáni témához hozok pár levelet, így még ki is hül mire megiszom a zöldturmixomat.

Legutóbbi bejegyzések

Menü