Mi kell a Babának?

Nem tudjuk, hogy órák, vagy hetek választanak el bennünket lekisebbünk érkezéséig, de biztos ami biztos, már minden készen áll. Végignézve a babakelengyén, simogatja a lelkemet, hogy igazán az értékrendemhez illeszkedően alakult ez a folyamt.

Mindenek előtt szeretném tisztázni, hogy egy babának leginkább boldog, kiegyensúlyozott, egészséges, magabiztos anyukájára van szükség. Saját példámból okulva az a tapasztalatom, hogy ezt egyáltalán nem könnyű megvalósítani, főleg a kismamaság fizikailag korlátolt állapotában. Valahogy mégis sikerül tartanom az egyensúlyt, bár napról napra nehezebben. Az vizon biztos, hogy a szülés olyan forudulópont, ami után fogalmam sincs milyen énemmel találkozom majd. Amikor azonban készülünk babánk fogadására, tudjuk, hogy egész családunk, és születendő gyermekünk is akkor veszi majd legjobban a változás akadályait, ha anyaként, mi a helyünkön maradunk. Amikor a pici homijait gyűjtögettem, akkor is ez volt mindig a fő vezérfonál: Mi a következő legfontosabb lépés, amit ha megteszek, jobban leszek?

Babához kapcsolódó vásárlásaiam:

 1. 20000 Ft-ért vásároltam egy tökéletes szekrényt.
  1. Nem fér bele sok holmi, de épp elég. Nem tudnak elhatalmasodni a tárgyak a baba életében, legalábbis a legelején.
  2. Tökéletesen illik méretében és stílusában a jurtánkba
  3. Vagy a bútorhoz kaptam, vagy itthon volt megfelelő mennyiségű kosár, amivel épp fel tudtam szerelni a polcokat
 2. 9600 Ft fonalra
  1. Ebből készült a kis sapkája, nyuszija és egy takarója van kezdeti stádiumban
  2. Gyapjú takaró készen, bár még blokkolni és alábélelni kell, ez utóbbi még ihletre vár.
  3. Gyapjú pelenka külsőnek fogtam neki ma reggel, remélem sikerül, éjjel kitaláltam a tuti megoldást.
 3. 10000 Ft baba ápoló workshop
  1. Ez a legnagyobb luxus része a dolognak, de ez valójában rólam szólt, és rengeteget profitáltam belőle. Új és régi kapcsolatok és a kozmetikumok terén is sok hasznos infó, a egész család számára. Ott készítettünk popsikerémet és babafürdető olajat, amiket eddig sosem használtunk ugyan, de most örülök hogy vannak, és kerekebbé teszik a babakelengyét a világomban.

Összességében ez nem is kevés pénz, de valószínűleg elenyésző ahhoz képest, amit a mai piac diktálna, vagy egy netes babakelengye lista.

Mik számomra a legfontosabbak?

 1. Kissapkák: minden eshetőségre felkészülve kötöttem egyet, de anyukám is turizott párat, mert ismert.
 2. Mosható pelusok: készen álltam arra, hogy erre költenem kell egy nagyobb összeget, de végül máshogy alakult. Gergő megtalálta és kimosta a 6 éve gondosan eltett készletünket, és kezdetnek tökéletesen elég is lett volna. A legelső, sok kakis időszakra hiányoltam kisebb, kényelmesebb csomagot biztosító darabokat, amiket épp tegnap örököltem meg egy barátnőmtől. Egészen hihetetlen, hogy éjjel kitaláltam mire is lenne szükség, és másnap begurult egy kocsi, és hozott nekünk, épp ilyen darabokat. Már kint száradnak a napon.
 3. Amibe bugyoláljuk érkezéskor: azt hamar realizáltam, hogy a takaró nem lesz kész, főleg, hogy két hétig nem találtam, az egyébként gondosan összereakott csomagot. Most egy tetra pleus és egy mesés, színes, kötött takaró várja a pulton letakarva babácskánkat.

Ami még a kosarakba került

 1. Babaruhák: az elmúlt hetekben felajánlásból is egyre több akad, de anyukám tuizása és hugom által elcsomagolt holmik még soknak is bizonyultak. Kiválogattam a nekem legjobban tetsztőket, és mindenből van elegendő. Bodyi, rugik, nacik, zoknik
 2. Hordozó kendő: ebből is megvan még a Johannával használt kedvenc darabunk, sőt sk darabok és egy roppant drága rugalmas is előkerült. Biztos, hogy minden igényünket kielégít majd ez a 3 darab.

Azt hiszem nem hagytam ki semmit. Ez a kezdőkészletünk, és persze ha megszületik, és elkezdődik az ismerkedés egy másik szintje, kiderülhet még egyéb igény, de arra elég lesz akkor reagálni. A család számára fontos vásárolni való lesz még egy kisbusz, amibe beférünk mind a hatan. Ez túl nagy tétel ahhoz, hogy pikk-pakk megvegyünk, de remélem karácsonyra már simán utazunk a családhoz. Az biztos, hogy Gergő munka minőségén és mennyiségén nem fog múlni, én pedig szerintem türelmes leszek….

…. ahogy most is igyekszem minden nehézség, és teher ellenére türelmesen várni a szülés időpontját. Addig is élvezzük a nyarat, minden napra van valami szülés helyetti B terv. Most is barátok érkezését várjuk, délután pedig strandra megyünk Dorogra. Míg a többiek pancsolnak, addig elkészül a peluskülső, és egek, de boldog lennék, ha saját pelus kerülne a popsira is azonnal születés után.

Legutóbbi bejegyzések

Menü