Királyi pompa

Be kell vallanom, sose értettem, hogy honnan jön az a mánia, hogy egy ruhában nem lehet kétszer megjelenni. Egyfelől ééértem, de annyira ellenkezik a természetemmel hogy nem hagy nyugodni a társadalmi rögeszme háttere.


A magam részéről imádok egy ruhához sztorikat gyűjteni.


Nem gondtam, hogy a Hercgi Esküvő bármilyen módon kapcsolódhat a blogom témájához, de most kiderült mégis.

Tele van a net azzal, hogy Katalin már három egyéb helyen viselte a ceremóniára választott ruhát. Ez a ruha egyébként pazar! Elképesztő, hogy szülés után oké ez a darab rajta, bár a hasa még látszik,(bevallom ez nálam jó pont, ha ez bárkit is érdekel). Anyagként újabb jó pont, hogy nem az új ruha a legnagyobb baja pár héttel szülés után. Szóval nekem miden szinten tetszik ez a ruha. De a királyi etikettnek azt hiszem nem.

Ha visszaszaladunk a történelemben, csak nagyim gyerekkoráig, ott a családi krónikák tanúsága szerint, két garnitúra ruha volt. Egy száradt, egyet viselt. Aztán egyszer csak lett egy a templomba menni.

A királyi családnál pedig ki tudja mióta van ott, a fenn említett protokoll, mely nyilván egy ki nem mondott cél sok nő fejében. Ehhez igazítva már komoly lemondás, hogy csak évszakonként vált valaki ruhatárat. És a minimalista ruhatár is messze meghaladja nagyim emlékeit.

Eszemben sincs nagymamám ruhatárát rekonstruálni a jelenben, bár a gyerekek esetében nagy a kísértés. Haladjon tehát mindenki a maga útján, saját tempóban és értékrendben, de én ma megnéztem ennek a ruha spektrumnak a végpontjait, és sok új infót adott.

Nem tudom, Katalin milyen családi perpatvarba keveri magát ezekkel a húzásokkal, de hálás vagyok Neki.

Hatalma van. Nem csak uralkodásra, hanem abban, hogy évszázados szinten szűkítse a határt, új példát állítson.

Levetett ruháink nagy terhek a világon. Nem mondok ezzel újat. Felmerül bennem a kérdés, mi lesz Katalin kiselejtezett ruháival? Persze ez csak a pletyka szint. A valódi kérdés, mi lesz az én levetett ruháimmal? Vagy a gyerekeimével, az sokkal jelentősebb mennyiség.

Itt van pl Olivér ülepén negyedszerre is szétszakadt gagyája. Ebből alkotok valamit, ami az Ő ötlete volt, és nevezünk vele egy mostanában szembejött pályázaton. Nézzetek körül, hátha Nektek is eszetekbe jut valami szuper, és nevezettek is, ha kedvet kaptok!

Legutóbbi bejegyzések

Menü