Be kell vallanom, sose értettem, hogy honnan jön az a mánia, hogy egy ruhában nem lehet kétszer megjelenni. Egyfelől ééértem, de annyira ellenkezik a természetemmel hogy nem hagy nyugodni a társadalmi rögeszme háttere.


A magam részéről imádok egy ruhához sztorikat gyűjteni.


Nem gondtam, hogy a Hercgi Esküvő bármilyen módon kapcsolódhat a blogom témájához, de most kiderült mégis.

Tele van a net azzal, hogy Katalin már három egyéb helyen viselte a ceremóniára választott ruhát. Ez a ruha egyébként pazar! Elképesztő, hogy szülés után oké ez a darab rajta, bár a hasa még látszik,(bevallom ez nálam jó pont, ha ez bárkit is érdekel). Anyagként újabb jó pont, hogy nem az új ruha a legnagyobb baja pár héttel szülés után. Szóval nekem miden szinten tetszik ez a ruha. De a királyi etikettnek azt hiszem nem.

Ha visszaszaladunk a történelemben, csak nagyim gyerekkoráig, ott a családi krónikák tanúsága szerint, két garnitúra ruha volt. Egy száradt, egyet viselt. Aztán egyszer csak lett egy a templomba menni.

A királyi családnál pedig ki tudja mióta van ott, a fenn említett protokoll, mely nyilván egy ki nem mondott cél sok nő fejében. Ehhez igazítva már komoly lemondás, hogy csak évszakonként vált valaki ruhatárat. És a minimalista ruhatár is messze meghaladja nagyim emlékeit.

Eszemben sincs nagymamám ruhatárát rekonstruálni a jelenben, bár a gyerekek esetében nagy a kísértés. Haladjon tehát mindenki a maga útján, saját tempóban és értékrendben, de én ma megnéztem ennek a ruha spektrumnak a végpontjait, és sok új infót adott.

Nem tudom, Katalin milyen családi perpatvarba keveri magát ezekkel a húzásokkal, de hálás vagyok Neki.

Hatalma van. Nem csak uralkodásra, hanem abban, hogy évszázados szinten szűkítse a határt, új példát állítson.

Levetett ruháink nagy terhek a világon. Nem mondok ezzel újat. Felmerül bennem a kérdés, mi lesz Katalin kiselejtezett ruháival? Persze ez csak a pletyka szint. A valódi kérdés, mi lesz az én levetett ruháimmal? Vagy a gyerekeimével, az sokkal jelentősebb mennyiség.

Itt van pl Olivér ülepén negyedszerre is szétszakadt gagyája. Ebből alkotok valamit, ami az Ő ötlete volt, és nevezünk vele egy mostanában szembejött pályázaton. Nézzetek körül, hátha Nektek is eszetekbe jut valami szuper, és nevezettek is, ha kedvet kaptok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.
You need to agree with the terms to proceed

Menü