Karácsonyi álomlista szenvtelenül


A gyerekeim már sorra írják a leveleket a Jézuskának, és ezt a folyamatot én mindig vegyes érzelmekkel a szívemben konstatálom.

Hanka rajza

Sokszor, és sok féle képpen éreztem szégyenérzetet afelett, hogy milyen vágyai vannak a gyerekeimnek. Telhetetlennk, és hálátlannak érzetem őket. Majd rögtön ez után jött a bűntudat, hogy már ábrándozni sem hagyom a gyerekeimet. Csak valahogy olyan fotnosnak tűnik egy egy pillanatban a racionalitások keretein belül maradni, hogy ne érjen bennünket csalódás…..
Ne érje Őket csalódás a fa alatt…
Napestig folytathatnám a sort ebben az érzelmi libikókában, de nem lenne értelme. Nem olyan jó móka ezen billegni, mint anno, gyermekként a játszótéren. Akkor a legjobb barátnőm mosolygott rám a túloldalon, hiszen most korlátaim, félelmeim vicsorognak rám.
Van valami végtelen hatalmas különbség a beletörődés, és az elégedettség élménye között.  Jó lenne ezt bölcsességgel megragadni.

Karácsonyi festékkóstoló

Idén egészen máshogy fordulok a gyerekeim vágyaihoz. És azon kapom magam, hogy a sajátjaimhoz is.
Amikor valakinek az álmait ismerheted meg, láthatod ragyogni a szemében a legtisztább Isteni fényét. Amikor egy álmot elkezdünk kibontogatni, mint a csomagokat a krácsonyfa alatt, feltárul egy világ, ahol ez az Isteni fény mindent átragyog. És ahogy a fény áthatol szinte bármin, és a legkisebb részt is megtalálja magának, úgy ez a ragyogás is elkezd ott, akkor a jelenben csillogni, mosolyt csalni az arcunka és hitet teremteni a szivünkben.
Elindul a szabadon szárnyaló vágyból, valami beteljesedett öröm a jelenben.
Ha írunk álomlistát, tisztává és láthatóvá tesszük magunk számára szivünk legszebb reményét. És lássuk be ez még igazán semmibe sem kerül. A gondolataink azért határtalanok, hogy ne szabjunk neki korlátot. Ami talán fotos, ha mégis keresünk valami partot, ami mentén csoboghat a gondolatfolyam. Szerintem érdemes szem előtt tartani, hogy csak akkor éri meg álmainkról gondolkodni, ha közben remekül érzzük magunk.

Szídalmazza a világ évek óta az ajándékozási láz feleslegességét az ünnepek alatt. Pedig ajándékozni csodálatos dolog. Főleg akkor, hogy valakinek segíthetek az ajándékom által megvalósítani az álmait. Álom nélküli emberen azomban lehetetlen segíteni. Minden ajándékozási szándék, energiapazarlássá válik. Szent meggyőződésem, ha a rutinjainkat, mértékletességünket, felelősségteljességünket tisztaszvű álmodozásra cseréljük, és az álmainkat osztjuk meg szeretteinkkel az adventi időszakban, már a karácsonyfa pompájának megérkezése előtt nyújthatjuk át egymásnak a lélek ragyogó ajándékait.
A fa alatt pedig egymást ismerő, adni és kapni is tudó emberek ölelhetik majd át egymást egy csomagot átnyújtva, benne valami apró, de tökéletesen kiválasztott ajándékkal.

Erdei ajándék

A fa alatt pedig egymást ismerő, adni és kapni is tudó emberek ölelhetik majd át egymást egy csomagot átnyújtva, benne valami apró, de tökéletesen kiválasztott ajándékkal. %
Mert álmokat megvalóstani csak úgy lehet, akár Istennek, akár Embernek, ha merünk álmodni, és merünk álmaink betelejesülésének legszebb reményében időzni rohanó, fejetetején álló mindennapjaink során is.
Meg nem álmodott álmok nem öltenek testet.
A papírravetetteket a szivedben is jegyzed!

Legutóbbi bejegyzések

Menü