Illatok eredete

A világba bármerre megyünk, rengeteg illat vesz körül minket. Emlékeket, gondolatokat ébresztenek lelkünkben. Talán túlzásnak tűnik, hogy még a festékeket is illatosra készítem.

A festés olyan lehetőség mindannyiunk világában, ami a pihenés, töltődés, alkotás lehetőségét hordozza. Ritka azonban, hogy minden lehetőség tökéletesen együtt állna egy csendes nyugalmas festegetéshez. Kár lenne ilyen csodás idilli lehetőségre várni, inkább biztosítsa maga a festék már az atmoszférát is. Az illatok olyan védőburkot tudnak képezni körénk, amik ha nem is szűri meg a hangokat, körülményeke, támogat minket abban, hogy arra terelje a figyelmünket, amivel épp foglalkozni szeretnénk. A színekkel, formákkal, a víz áramlásával a papíron.

Az illatokkal azonban okosan kell bánni. Hatalmuk van gyógyításra, nyugalom adásra, áldásra, de nyugtalanítóak, és diszharmóniát is generálhatnak a lelkünkben, ha rosszul választunk. Ahogy a palettáimban is az egyszerűségre törekszem, így az illatoknál is arra bíztatok mindenki, hogy otthona, élete illataiban is kövesse a kevesebb néha több elvét. Ami talán még fontosabb a mennyiségnél, az a minőség. Az illatok akkor is hatnak az idegrendszerünkre, ha nem tervezzük. Ráadásul ha nem a megfelelő minőséghez nyúlunk, a hatás sem biztos, hogy kiszámítható lesz.

Ennek elkerülése érdekében a festékemben kizárólag a legtisztább illóolajok kerülnek, aminek garanciáját NaturaMia Kata gondoskodik. Ő az, aki mindig segít nekem a paletták megfelelő illatkombinációit is összeállítani. Ő az igazi tudója annak, melyik illat miben támogat bennünket, és Ő az, akinek ha elmesélem milyen hangulattal szeretnélek Benneteket megajándékozni egy paletta használatakor, biztosan a legjobb illatharmóniával áll elő.

Remélem egyszer bepillantást tudunk majd teremteni egy ilyen alkotó folyamatba, mert az egyik kedvenc részem a festék készítésének folyamatában.

Legutóbbi bejegyzések

Menü