Csillagszemű juhász meseteája

Boldizsár Ildikó könyvében olvashattam ennek a mesének egy igazán különleges, és talán számomra leghitelesebb változatát. A mesehős érett, kiteljesedett, ragyogó személyisége remekül illett a hetek óta kóstolgatott kedvenc teavariációmhoz.

Szokásomtól eltérően két virágzat kerül a középpontba ebben a teában. A kamilla és a körömvirág. Mind a kettő remek támasz az egészség megőrzésében, de betegen is érdemes lefőzni bármelyik növényt. A körömvirág segíti a nyirokrendszer harmonikus keringését, míg a kamilla a napsütés gyógyító erejét adja nekünk. Gyulladáscsökkentő, baktérium ölő hatású.

Van azonban egy harmadik különleges tea ebben a keverékben. Ez pedig nem más, mint az oolong tea, natúr, de karakteres íze. Ha üresen isszuk a teát, bármennyire is nem fő összetevő, aromája meghatározóan keretezi a gyógynövények bársonyos ízét, enyhe savasságával.

Ha egy lehetnyi mézzel ízesítjük a teánkat a kamilla íze kiteljesedik és dominál. Citrommal számomra túl savassá válik, de egy kóstolót megérhet.

Legutóbbi bejegyzések

Menü