Ennek az ünnepnek az előestéjét a fiúkkal töltöttem a jurtában. A búcsúztató utáni reggelre virradt, egy éjszaka után, amit barátnőimmel csendes beszélgetésben átvirrasztottunk.

Reggel két órát aludtam a kanapén, Margitvirággal, majd útra keltünk Bicskére, anyáknapját ünnepelni.

Kicsit késésben voltunk, de így is megálltam anyukámnak virágot venni.

Valahogy apukámmal egyszerre érkeztünk a Pizzafalóhoz, ami azonnal eloszlatta a késés feletti aggodalmaimat. Jókedvűen mentünk a Pizzafaló hátsó termébe, ahol mesés családom ült egy asztalnál. Csodálatos társaság, ahogy üdvözlik a fiaimat, és ahogy, ők megérkeztek hozzájuk. Megérkezem én is, Margitvirággal, és érzem, hogy csodás ünnep lesz.

Megrendeljük az ételt, és az itt keletkező rémisztő várakozó időt, 7 db, 12 év alatti gyermekkel, apukám kitölti az anyáknapi köszöntéssel. Dobozok, filcek, virágok kerülnek elő. Mire észbe kapok, már minden gyerek lelkesen alkot, mi pedig színes filceket utaztatunk a műalkotások között. Még beszélgetni is marad figyelem. Gyönyörű művek születnek. De már a megteremtett lehetőség is egy fantasztikus műremeke apukámnak, hugomnak és öcsémnek. Köszönöm.

Fogy a limonádé, Emma éhes, és fogy a türelem, amikor megérkeznek a pizzák, életmentő falatnak. Két darab, fiaim rendelték. Mindenki csipeget, az idő pereg. Végül nem tudtuk megvárni a rendelés további részét. Elúszott a konyha. Mire mindenki hazajutott, már tudtuk, hogy honnan lesz mégis est-ebéd úgy, hogy az ünnep egyben marad. Eközben a magam gyászában is komoly mélységeket élek meg. Felhívjuk köszönteni Gergő édesanyját, a gyerekek káprázatosak. büszke vagyok rájuk. Aztán jön egy családi feszültségpont, amit Gergő nélkül kell megugranom. Itt már zokogok. A kocsiban. Míg az esőben, gyerekeket számolgatva vezetek anyumék házához. Mindenki megvan.

A vacsora mesés. Remélem hagyományt teremt, és anya többet társasozik majd, és csak azt főz, amihez kedve van.

Érzem, hogy kezdek jól lenni. Gyerekekkel, zenéthallgatva hazagurulunk. Holnap egy hétköznap.

2 hozzászólás. Leave new

 • Judit Lukacs
  2019. 05. 15. 21:32

  Bamulatos vagy Ildiko! Mert nekem csak Ildiko maradsz onnan a masodik szomszedbol, aranyos, cserfes kislany! 😀 Annyira csodallak, ahogy kezelni tudod az uj eleteteket. Direkt nem “helyzet”-et mondtam, mert az nem tetszik . A konnyeim potyognak ahogy olvasom az irasaidat. Probalok belegondolni, hogy mit erzel, mit ereznek a gyerekek, es mit erezhetett a ferjed, amikor mar tudta, hogy el kell hagynia benneteket. Csodalatos anya vagy, es Gergo segiteni fog, hogy amennyire lehetseges ugy tudd nevelni a gyerekeket, mintha O is jelen lenne fizikai valosagaban. Ehhez mindnyajatoknak jo egeszseget es hitet kivanok tiszta szivembol. ❤

  Válasz
  • Nagyon köszönöm, Gergő segít, ahogy sokan mások, én pedig igyekszem a sorsommal meghálálni a sok csodát, amit kapok.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.
You need to agree with the terms to proceed

Menü