Az első anyáknapja

Ennek az ünnepnek az előestéjét a fiúkkal töltöttem a jurtában. A búcsúztató utáni reggelre virradt, egy éjszaka után, amit barátnőimmel csendes beszélgetésben átvirrasztottunk.

Reggel két órát aludtam a kanapén, Margitvirággal, majd útra keltünk Bicskére, anyáknapját ünnepelni.

Kicsit késésben voltunk, de így is megálltam anyukámnak virágot venni.

Valahogy apukámmal egyszerre érkeztünk a Pizzafalóhoz, ami azonnal eloszlatta a késés feletti aggodalmaimat. Jókedvűen mentünk a Pizzafaló hátsó termébe, ahol mesés családom ült egy asztalnál. Csodálatos társaság, ahogy üdvözlik a fiaimat, és ahogy, ők megérkeztek hozzájuk. Megérkezem én is, Margitvirággal, és érzem, hogy csodás ünnep lesz.

Megrendeljük az ételt, és az itt keletkező rémisztő várakozó időt, 7 db, 12 év alatti gyermekkel, apukám kitölti az anyáknapi köszöntéssel. Dobozok, filcek, virágok kerülnek elő. Mire észbe kapok, már minden gyerek lelkesen alkot, mi pedig színes filceket utaztatunk a műalkotások között. Még beszélgetni is marad figyelem. Gyönyörű művek születnek. De már a megteremtett lehetőség is egy fantasztikus műremeke apukámnak, hugomnak és öcsémnek. Köszönöm.

Fogy a limonádé, Emma éhes, és fogy a türelem, amikor megérkeznek a pizzák, életmentő falatnak. Két darab, fiaim rendelték. Mindenki csipeget, az idő pereg. Végül nem tudtuk megvárni a rendelés további részét. Elúszott a konyha. Mire mindenki hazajutott, már tudtuk, hogy honnan lesz mégis est-ebéd úgy, hogy az ünnep egyben marad. Eközben a magam gyászában is komoly mélységeket élek meg. Felhívjuk köszönteni Gergő édesanyját, a gyerekek káprázatosak. büszke vagyok rájuk. Aztán jön egy családi feszültségpont, amit Gergő nélkül kell megugranom. Itt már zokogok. A kocsiban. Míg az esőben, gyerekeket számolgatva vezetek anyumék házához. Mindenki megvan.

A vacsora mesés. Remélem hagyományt teremt, és anya többet társasozik majd, és csak azt főz, amihez kedve van.

Érzem, hogy kezdek jól lenni. Gyerekekkel, zenéthallgatva hazagurulunk. Holnap egy hétköznap.

Legutóbbi bejegyzések

Menü