Amerikából jöttem, mesterségem címere: HAMBURGER

Hosszú ideje ábrándozom arról, hogy étterm kritikusi pozícióban próbálhassam ki magam.  Megfogadtam, hogy őszinte, szigorú és stílusos leszek, ha egyszer erre sor kerül. Minden álmotok, és álomom így teljesüljön, mert az American Burger and Steak House-tól lehetőséget kaptam erre. Szombaton egész családommal megérkeztünk hozájuk, ebben a posztban pedig elmesélem a tapasztalataimat. 

A Szentendrei út sarkán lévő étterem, épp most, november 13-án ünnepelte egy éves születésnapját.  Gratulálunk nekik, és kívánjuk, hogy a magyar piac értékelje az a fantasztikus minőséget, figyelmet és szakértelmet amit nyújtanak. Bármennyire is szeretnék szigorú lenni, nem nagyon van mibe belekötnöm. Hulladékcsökkentő fanatisztaként örülnék ha nem papír szalvéta lenne, meg lebomló lenna a szívószál, de ezek fölött kivételesen szemet hunyok, amikor olyan szinvonalú ételt kapok, amit kevés mai étteremben. Három éve gluténmentes ételeket kell fogyasztanom. Mindenhol. A legtöbb helyen már beérem azzal, ha ehetek valamit. Itt azonban bármelyik hamburgert megkapom gluténmentes buciban. Erre is van már máshol is lehetőség, de általában felárat fizetve, kisebb zsemlét kapok.  Itt határozottan jobban jártam, mint Gergő, aki klasszikus zsemlét kért. Nem a méretét nézve, hanem az én ízlésemmel szemlélve.

Az étterem azonban lehetőséget ad arra, hogy teljeskiőrlésű zsemblébe kerüljön a hamburger, dolgoznak szénhidrát csökkentetten is, és egy extra, fekete bucival is várják a legextrémebb vendégeket. Olivér a Herkenytyű burgert kóstolta, ami egy kisebb zsemlében kerül tálalásra. Ez is fantasztikus lehetőség palettát nyit meg az étterem számára, csak úgy, mint a hatalmas hamburgerekhez kínált mega zsemle. Hatan érkeztünk az étterembe, és nem is tudtunk mindent kipróbálni. Elképesztő a kínálta. Talán túl nagy is. A hamburgerek színes választékát végig sem tudtam olvasni, és ha megtettem volna, akkor is nehéz lett volna dönteni. Szerencsére ehavi ajánlatuk, a Márton napi libamájas különlegességük megragadta a figyelmemet, és nem merengtem tovább mit ennék a legszívesebben. Ez a variáció eredetileg ciabatta-ra lett kifejlesztve, és valószínű azzal sokkal jobban érvényesülnek az így is kirajzolódó őszi ízek, de a ropogós, ízletes gluténmentes zsemle kárpótolt miden esetleges veszteségért. Ha szeretnétek ezt a csodás költeményt megkóstolni a steak burgonyát jasvalom hozzá. Azzal a legjobb az egyensúly az ízek harmóniájába.  Az étlap kínál még édes, és hasáb burgonyát köretnek. Mindegyik variáció különleges minőséget képvisel. Ropogós, ízletes és természetesen fantasztikusan friss.

Ha valaki klasszikusabb ízekre vágyik, mint például egy sajtburger, nem fog csalódni. Johanna természetesen nem bírta megenni a neki rendelt hatalmas darabot, így megkóstolhattam a szaftos húspogácsát, az olvadt cheddar sajttal. Ilyennek képzelem Amerikát. 😀

A jövőbeli terveikről is beszélgettünk, de nem spoilerezek. Nem kis feladat a jelen végigkóstolása sem, de megéri! Ha erre mégisncs mód, annyit határozottan javaslok, hogy minden hónapban kósotljátok meg a 13-as burger ajánlatukat! Fendezzétek fel a hamburgereiket, mert ez az étterem igazi színfolt a magyar gasztro palettán.

(gluénmentes részletek egy következő posztban!)

Legutóbbi bejegyzések

Menü